פרסם אצלנו
צור קשר
יום ראשון 19.05.2024
בגלל הטילים: תושבי הדרום נגד תחנת כוח
25/11/2012 20:07

בשקט בשקט, בזמן שהאזרחים התמודדו עם איום הטילים - אושרה הקמת תחנת כוח מונעת בגז באזור קריית מלאכי ובאר טוביה. התושבים, שנאבקים נגדה מזה תקופה ארוכה, פנו בבהילות לראש הממשלה בדרישה לשנות את מיקומה המתוכנן - סמוך לריכוז אוכלוסייה וחומרים מסוכנים


בילי פרנקל,YNET

בזמן שכולם היו עסוקים בהתמודדות עם איום הטילים במהלך מבצע "עמוד ענן" - אושרה בשקט בשקט הקמת תחנת כוח הפועלת בגז באזור בקריית מלאכי ובאר טוביה. מיד עם הכרזת הפסקת האש התארגנו תושבי היישובים הללו ופנו היום (א') בבקשה לראש הממשלה נתניהו כשבפיהם מסר אחד: לעצור את הקמת התחנה, מחשש לחייהם.

תושבי האזור נאבקים מספר שנים נגד תחנת הכוח שחברת IPM מתכננת להקים באזור התעשייה הסמוך ליישובים. הקמת התחנה אושרה ביום ד' האחרון בות"ל (ועדה לתשתיות לאומיות של משרד הפנים) ועברה לשלב הגשת התנגדויות הציבור. בעקבות זאת שיגרו התושבים מכתב בהול לראש הממשלה ולשרי הביטחון, הפנים וביטחון הפנים, בו הם דורשים לשנות לאלתר את מיקומה.

בפנייתם קובלים התושבים כי התחנה תכיל טונות של גז באזור תעשיה שבו מפעלים העושים שימוש בעשרות טונות של גז אמוניה וחומרים מסוכנים נוספים, במרחק קצר מבתיהם. כעת הצטרפו תזכורות עדכניות להתנגדויותיהם, בחסות נפילות הטילים: בפנייה מצוין שבאזור המיועד להקמת התחנה נחתו מעל 15 טילים במהלך "עמוד ענן", כאשר שישה בתים נהרסו מפגיעות ישירות בטווח של 300 מטר מהתחנה המתוכננת.

עוד מפורט כי התחנה, בהספק של 400 מגוואט, מתוכננת להכיל 35 טון גז טבעי ו-9,000 קוב סולר. בנוסף, בצנרת שתוביל אליה יהיו כ-170 טון נוספים של גז טבעי. "כל אלו שקולים לכ-4,100 טונות חומר נפץ TNT", נטען בפנייה. לטענת התושבים, הקמת התחנה תיצור בפועל מצב דומה לזה שבמפרץ חיפה - עם ריכוז גבוה של חומרים מסוכנים ונפיצים ליד ריכוז גדול של אוכלוסייה.

 "נמנע אסון"
הקמת תחנת הכוח באזור כבר עברה מספר גלגולים - בעבר היזם שלה היה נוחי דנקנר, שוויתר לבסוף על ההקמה. חברת שיכון ובינוי, שבראשה עומדת שרי אריסון, רכשה את הקרקע עליה מתוכננת לקום תחנת הכוח, אולם גם היא נסוגה מהתוכנית לפני כשנתיים כשהחליטה למכור את אחזקותיה ב-IPM לקבוצת טריפל M, כולל האופציה על הקרקע. בקבוצה חברים בין השאר יו"ר חברת החשמל לשעבר מוטי פרידמן ומשה טרי מהרשות לניירות ערך.

 "תוך כדי פגיעות הטילים על האזור נודע לתושבים כי אישורה (של תחנת הכוח - ב.פ) עומד להיות נדון בקרוב", נכתב בפניית התושבים. "אם לא די בסכנה, במתח ובאובדן שגרת החיים שחווים כלל תושבי הדרום, הרי שתושבי קריית מלאכי ומועצת באר טוביה נידונים בימים אלו לחרדה כפולה".

עוד מפורט בפנייה, כי במהלך המבצע נהרס בית מגורים מפגיעת גראד, שנפל במרחק של פחות מ-40 מטר מתוואי צינור הגז המתוכנן, ושגראד נוסף נפל על מבנה לוגיסטי במרחק של כ-40 מטר מהשטח המיועד להקמת התחנה. "ניתן רק לשער מה היתה עוצמת הנזק ואובדן חיי אדם אם במקום בבית מגורים היה הגראד פוגע בתחנת הגז", מצוין בפנייה. "אסון ענק נמנע בזכות העובדה שתחנת הגז טרם הוקמה".

 אדוה דרור, מנהלת מטה המאבק של התושבים, מסרה כי "אין זה מתקבל על הדעת כי ממשלת ישראל משקיעה מאות מיליונים בהגנה על תושבי ישראל בייצור כיפות ברזל והצבתם, אך מפקירה את חייהם של 50 אלף תושבים וחושפת אותם לסכנה מוחשית על ידי אישור הקמת תחנת הגז... ימים אלה ממחישים, לצערנו, את מה שאנו התושבים צועקים כבר שנים - שהקמת התחנה במיקום זה היא שערורייה בלתי נתפסת שעלולה להסתיים באסון בל ישוע".

 


מחירי סחורות
מדדי נפט וזהב
EIA today in energy