פרסם אצלנו
צור קשר
יום חמישי 25.04.2024
מנפיקים באדום: שלוש חברות מפסידות בדרך לבורסה
23/02/2021 15:05

רשות ניירות ערך רוצה לשנות את הוראותיה להנפקת שותפויות מו"פ בבורסה, שהתבררו כמקלות מדי • פריים אנרג'י, רייקאטצ' ופוטומיין פועלות להנפיק לראשונה את מניותיהן למסחר בבורסה

נמשכת הנהירה של חברות לבורסה המקומית: חברות הטכנולוגיה והאנרגיה הירוקה, הפופולריות בגל הנפקות האקוויטי הראשוני (IPO), ממשיכות לזרום לבורסה בתל אביב, וכעת על הפרק ניצבות שלוש מועמדות חדשות - חברת האנרגיה הסולרית פריים אנרג'י, חברת רייקאטצ' המספקת פתרונות לטיוב ייצור אנרגיה סולארית ופוטומיין, העוסקת בפיתוח אפליקציות לשימור זיכרונות משפחתיים - שלושתן הפסדיות בשלב הנוכחי.

רייקאטצ' (Raycatch), שדבר הנפקתה נחשף בגלובס באחרונה, מציעה מערכת תוכנה "המצויה בשלבים סופיים של פיתוח" המבוססת על בינה מלאכותית (AI) לניהול שדות סולריים, ואשר בעזרתה ניתן לבצע "שיפור תהליכים ואופטימיזציה של שדות סולריים במטרה להפוך את ייצור החשמל באמצעות אנרגיה מתחדשת ליעיל, נגיש ורווחי יותר".
את החברה ייסדו בשנת 2015 חגי הופלנד, מיכאל (מייק) גולדשטיין ונועם נוי קורנבליט. כיום החברה מתנהלת ללא גרעין שליטה, ומלבד המייסדים נמנים עם בעלי מניותיה הנוספים בין היתר קרן Maverick Ventures Israel, קונצרן DSM וחברת האנרגיה הירוקה BayWa r.e. על פי ההערכות, רייקאטצ' מעוניינת לגייס כ-50 מיליון שקל, לפי שווי חברה שינוע סביב 200 מיליון שקל. את ההנפקה מובילה אוריון.
המערכת שרייקאטצ' מציעה, לפי הסברי החברה, "אוספת ומנתחת נתונים חשמליים וסביבתיים בשדות סולריים... ומבצעת אנליזה באמצעות שימוש בבינה מלאכותית וכלים חישוביים נוספים", כך שהיא יכולה להעריך את ביצועי הרכיבים השונים במערכת, דוגמת הפאנלים, ממירים, שנאים, חיישנים ועוד. את המחצית הראשונה של 2020 סיכמה רייקאטצ' בהפסד של כ-3 מיליון שקל, אחרי שבשנתיים שקדמו לה (2019-2018) הצטברו הפסדיה לכ-15 מיליון שקל, וכאמור, לצד הערת "עסק חי", רואי החשבון שלה מציינים חוסר ודאות לגבי "משאבים מספקים להמשך מימון פעילותה".
 
עוד באנרגיה הירוקה, חברת פריים אנרג'י, העוסקת בייזום, בהקמה, בהפעלה ובתחזוקה של מערכות אנרגיה סולרית, מעוניינת ליהנות מהביקושים הגבוהים לחברות בעלות פעילות דומה, שהשלימו גיוסי הון מוצלחים בחודשים האחרונים, ואשר מניותיהן רשמו, כמגמה, עליות נאות מאז. פריים אנרג'י מחזיקה, יחד עם שותפים, ב-35 מתקני ייצור חשמל מאנרגיה סולרית המותקנים על גבי גגות של משקים חקלאיים, בהספק כולל של כ-18 מגוואט.
בעל השליטה בפריים אנרג'י (Prime energy), שנוסדה בשנת 2013, הוא היו"ר ירון קיקוז, ועם השמות המוכרים בשוק ההון בחברה נמנה עופר נרגסי, סמנכ"ל המימון שלה, שבעבר כיהן בין היתר כסגן מנהל חטיבת השקעות בהראל ביטוח. בזכות התקדמות הפעילות, בסיכום המחצית הראשונה של השנה הציגה פריים אנרג'י זינוק בהכנסותיה, שהתקרבו ל-2 מיליון שקל, אחרי שהסתכמו בכמה מאות אלפי שקלים בודדים בשנים קודמות. בשורה התחתונה הפסדיה בסיכום המחצית הראשונה של 2020 עמדו על 2 מיליון שקל, אחרי שבשנתיים קודמות (2018-2019) הפסדיה הצטברו לכ-5 מיליון שקל.
בסך הכול, יותר מרבע מהחברות שהצטרפו לבורסה ב-2020 השתייכו לתחום האנרגיה המתחדשת, עם גיוסי IPO בסכום מצרפי של כ-1.6 מיליארד שקל.
 
גלובס | אביב לוי ורון שטיין | 18.2.21

מחירי סחורות
מדדי נפט וזהב
EIA today in energy